Dit jaar bestaat Viribus Unitis 90 jaar! Een gedenkwaardige leeftijd, die we vieren op een manier die ons het beste past, namelijk met het maken van muziek.

Het jaar is in januari gestart met een Nieuwjaarsconcert in ons eigen clubgebouw, waarbij gelegenheid was om met elkaar te proosten op een mooi 2017. Op 1 april jl. gaven we een wensconcert. Het publiek was vooraf in de gelegenheid om via Facebook te stemmen op hun favoriete stuk(ken). Composities met de meeste stemmen waren te horen tijdens het concert.

Zaterdag 20 mei stond in het teken van een play-inn en reünie. Het play-inn orkest werd gevormd door muzikanten uit de regio en oud-leden van Viribus Unitis, die voor deze gelegenheid zijn afgereisd naar Wilnis, het geboortedorp van hun muziekcarrière. Aan het begin van de avond werd een gezamenlijk concert gegeven met het fanfareorkest van Viribus Unitis, waarbij de reünisten een enthousiast publiek waren. Aansluitend werd er gezellig bijgepraat door oud-leden en leden van de vereniging.

Op 9-10 en 11 juni is het fanfareorkest voor een muzikaal weekend afgereisd naar het oosten van het land, waar op zaterdag een concert gegeven is in het centrum van Hoogeveen. Zondagochtend heeft het orkest deelgenomen aan het Grachtenfestival in Meppel. Op een ponton in de haven is een spetterend brunchconcert gegeven.

Voor komende maanden staan nog een aantal activiteiten op de agenda, met als hoogtepunt ons lustrumconcert met Karin Bloemen op 25 november a.s.