3 November Klink klaar en Viribus muzikaal goed uit de startblokken bij start nieuw seizoen 2019/2020

 

 

Wilnis – Op zondag 3 November organiseert Klink Klaar op 15 verrassende locatie’s in de gemeente De Ronde Venen gratis optredens. Ook in ons clubgebouw aan de Pieter Joostenlaan 1 in Wilnis vertonen talenten van Viribus en de volwassencursus hun kunsten op muzikaal vlak. De optredens zijn in 3 sessies te zien en te horen: 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30. Kijk op de website van KRDV-Netwerk voor het overzicht.

                                                                                                       
Publicatie 12 oktober 2019

 

Wilnis – De muzikanten van muziekvereniging Viribus Unitis zijn het nieuwe muziekseizoen goed begonnen. Op 13-15 september waren zij met zijn allen in Nunspeet voor een gezellig muziekweekend. Volgende week treden ze op in Wilnis op het raadhuisplein bij Wilnis doet. Natuurlijk staan er al meer optredens op de agenda. Verder is er een volwassen cursus muziekonderwijs gestart en volgt er ook een nieuwe leerlingenopleiding.

Muziekweekend

Vorige week waren de orkestleden van VU drie dagen in het recreatiepark “De Bijsselse Enk” in Nunspeet voor een gezellig muziekweekend. Drie dagen is er hard gerepeteerd zowel in kleine groepjes als het hele orkest gezamenlijk op twee grote muziekwerken van Jan v.d Roost “By the River” en Egmont een concourswerk uit de eerste divisie van Bert Appermont. De dames van de activiteitencommissie zorgden tussendoor voor heerlijke ontbijten, lunches en op zaterdag een grote barbecue compleet met salades en een drankje. Als klap op de vuurpijl een gezellige Pubquiz als afsluiting waarbij de trombu’s (trombone’s en bugels) over de meeste kennis en IQ beschikten en er met de hoofdprijs vandoor gingen.

Volwassencursus

De stichting Kunst Ronde Venen is inmiddels in samenwerking met Viribus Unitis, Show & Marchingband VIOS , Concordia Vinkeveen & Fortnightswing Bigband een project gestart voor de volwassenen. De lessen worden gegeven in het clubgebouw van Viribus Unitis. Pieter Joostenlaan 1, 3648 XR Wilnis. Acht “aankomende” muzikanten krijgen 20 lessen individueel en in groepsvorm om een instrument te bespelen en maken daarna een keuze in welke verenging ze gaan spelen.

Leerlingenproject

Binnenkort gaat de muziekverening uit Wilnis ook starten met een nieuw project voor leerlingen. Zo hoopt de vereniging weer jonge mensen enthousiast te maken voor het maken van muziek. Een mooie vrije tijdsbesteding en goed voor het brein !

Het is altijd mogelijk een kijkje te nemen bij de orkestrepetitie op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in ons clubgebouw.

Optredens

Op zaterdag 28 september geven de muzikanten uit Wilnis een klein concertje tijdens de presentatie van Wilnis doet op het Raadhuisplein.

Zaterdag 9 november is het orkest te bewonderen in de Willestee in Wilnis. Samen met St Cecilia uit Heemskerk ook onder leiding van dirigent Ruud Pletting en de muziekvereniging Crescendo uit Voorthuizen o.l.v. dirigent Vincent Verhage wordt er een Triple concert gegeven.

Het nieuwe jaar 2020 wordt ingeluid met een Nieuwjaarsconcert op zaterdag 11 januari.

Graag ontmoeten we u tijdens één van onze muzikale activiteiten in het nieuwe muziekseizoen.

 

Publicatie 20 september 2019