Nieuwjaarsconcert Viribus en Dorst

 

Zaterdag 11 januari 2020 Verenigingsgebouw VU Wilnis

Nieuwjaarsconcert Viribus Unitis en Dorst

Wilnis – Zaterdag 11 januari wordt het nieuwe jaar 2020 muzikaal ingeluid met een leuk Nieuwjaarsconcert. Het orkest van Viribus Unitis en het dweilorkest Dorst uit Mijdrecht heffen het glas en geven een concert in het clubgebouw van VU aan de Pieter Joostenlaan 1 in Wilnis. Aanvang van het concert is 20.00 uur. De entree is €5,-

Viribus

Ook in het nieuwe jaar laat het orkest van de Ronde Venen Viribus Unitis van zich horen. De vereniging opgericht in 1927 heeft afgelopen November nog succesvol onder goede publieke belangstelling een tripleconcert gegeven met St. Cecilia uit Heemskerk en Crescendo uit Voorthuizen. In het komende jaar zijn er concerten rond 4 en 5 mei in Wilnis. Ook zijn er plannen om eind van het jaar op concours te gaan. Met een leuk en luchtig programma wordt het nieuwe jaar gestart met o.a. het swingende Children of Sanchez. Uit Engeland komt Pomp and Circumstance een stuk die je altijd hoort bij een Promsconcert. Eternal Vibrations, Merry go round en Fanfare and Flourishes komen ook op de lessenaar op het Nieuwjaarsconcert. De muzikale leiding is in vertrouwde handen van dirigent Ruud Pletting.

Dorst

Muzikanten hebben de naam altijd dorst te hebben; zonder drank geen klank! Daar hebben ze bij Drumfanfare VIOS in Mijdrecht iets op gevonden; het is ook mogelijk je muzikale ‘dorst te lessen’ in het dweilorkest. Wat ooit begon als een clubje muzikanten die het leuk vonden wat extra muziek te oefenen, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen in den lande. Dweilorkest DORST brengt met feestelijke muziek sfeer tijdens het carnaval, bij bruiloften, jubilea, (voetbal)wedstrijden, etc. Daarnaast bezoeken zij ook de diverse dweilorkestenfestivals; en niet zonder resultaat! DORST: altijd goed voor een lekkere ‘dweilpauze’. De manager van Dweilorkest DORST is Frans Helling. Onder het genot van een glaasje bubbels kan iedere bezoeker genieten in Wilnis van deze feestelijke band.

Het verenigingsgebouw aan de Pieter Joostenlaan 1 in Wilnis gaat deze avond om 19.30 uur open. Het concert begint 20.00 uur. De entree is €5,- maar u krijgt hiervoor een kopje koffie en iets lekkers en een glas bubbels om te toasten op het Nieuwjaar 2020. We hopen U allemaal te ontmoeten op zaterdag 11 Januari.

(Publicatie 8 December 2019)

 

Zaterdag 9 November Tripleconcert in de Willistee Wilnis

Wilnis – Zaterdagavond 9 november geven drie orkesten een concert in de Willistee in Wilnis. Ze komen ook uit drie provincies van Nederland. Fanfareorkest Crescendo uit Voorthuizen zal het spits afbijten. Viribus Unitus het orkest van de Ronde Venen speelt een thuiswedstrijd. St. Cecelia uit het Noord-Hollandse Heemskerk is het derde orkest deze avond. Het Tripleconcert is gratis toegankelijk en begint 19.45 uur.

Crescendo

Muziekvereniging Crescendo Voorthuizen uit Gelderland is opgericht in 1908, en is in 2008 bekroond met een Koninklijke Erepenning. Ze zijn een enthousiaste vereniging met leden van jong tot ‘oud’. Kwaliteit en plezier staan centraal binnen Crescendo.
De vereniging bestaat uit het Fanfareorkest, en het OCV Opleidingsorkest. En per september 2018 is er ook een slagwerkgroep. Alle orkesten streven er naar kwalitatief goede muziek te brengen, en dat heeft ertoe geleid dat wij op verschillende festivals en muziekconcoursen op hoog niveau hebben gepresteerd en diverse prijzen hebben gewonnen. De fanfare o.l.v. Vincent Verhage is in 2015 gepromoveerd naar de eerste divisie van de KNMO. In Wilnis spelen zij Verso Libre, Flashback en The Saga of Haakon the Good.

Viribus

Viribus Unitis zag het levenslicht in 1927 in Wilnis en is uitgegroeid van een dorpsfanfare in een mooi orkest. Dirigent is sinds 2002 Ruud Pletting. De laatste jaren komt het orkest uit in de eerste divisie. Het 90 jarig jubileum werd groots gevierd met een mooi concert met Karin Bloemen. Afgelopen september kwamen er twee grote werken op de lessenaar en werd er tijdens een muziekweekend op de Veluwe hard gerepeteerd. Aanstaande zaterdag laat het orkest haar vorderingen horen in het koraal Crimond, By the River van Jan v.d Roost, het grote concertwerk Egmont van Bert Appermont en wordt het swingen geblazen met Urban Beat.

St Cecilia

Het Fanfareorkest onderscheidt zich van alle andere fanfares in Nederland door haar professionaliteit, flexibiliteit en multiculturele repertoire. Op muzikaal hoog kwalitatief niveau kan St. Cecilia niet alleen zelfstandig een avondvullende programmering verzorgen naar de wens van de opdrachtgever maar zijn zij ook zeer ervaren in het begeleiden van solisten (vocaal en instrumentaal) en  combo’s. Ze spelen naast het traditionele fanfarerepertoire uiteraard film- en musicalmuziek, (licht) klassiek muziek, pop en rockmuziek maar ook wereldmuziek uit alle windrichtingen. Zo organiseren zij al lange tijd (In 2019 voor de 11e keer!) samen met het Paradiso Orchestra een alternatieve kerstmatineevoorstelling in Paradiso Amsterdam. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Ruud Pletting. In de Willestee speelt dit mooie orkest Hook, Eternal Vibrations, Migyur van de nederlandse componist Eric Swiggers en On the Town van Leonard Bernstein. Het concert begint om 19:45u, de zaal is open om 19:15u en toegang is gratis.

publicatie 3 November 2019